Când ţi se face dor de copilul care ai fost, când nu mai suporţi nebunia obositoare a oraşului, când betonul uscat şi încins ţi-a invadat sufletul, când îţi dai seama că a trecut atâta timp de când ai privit ultima oară culorile toamnei, atunci e momentul să mergi la Pensiunea GeorgeAna in Albesti de Muscel. Aici găseşti o parte din copilăria ta, pe care o credeai pierdută!

Turism

Comuna se afla in partea de nord a judetului Arges, pe cursul superior al Bratiei, Bratioarei si Bughitei Albestilor. Este deservita de soseaua judeteana DJ735, care o leaga spre sud-est de Bughea de Sus si Campulung(unde se termina in DN73). Din punct de vedere al reliefului zona este depresioanara si colinara inalta, flancata in partea de nord de colinele muntilor Iezer-Papusa(2462 m)

Având WiFi gratuit, grătar și terasă la soare, Pensiunea GeorgeAna oferă cazare în Albești și acceptă animale de companie. Este disponibilă parcare privată gratuită la proprietate.

Există TV cu ecran plat cu canale prin cablu, precum și un computer. Oaspeții pot savura un ceai pe terasa sau balconul unității de cazare.

Există o bucătărie comună la proprietate.

                            

                             

Image may contain: indoor Image may contain: bedroom and indoor

În împrejurimi pot fi practicate diferite activități, inclusiv echitație, ciclism și drumeții. De asemenea, această pensiune agroturistică pune la dispoziție gratuit biciclete. Sinaia este la 41 km de Pensiunea GeorgeAna, iar Predeal se află la 49 km. Cel mai apropiat aeroport este Aeroportul Internațional din Sibiu, situat la 90 km de proprietate.

MONUMENTE ISTORICE

În comuna Albeștii de Argeș se află bioserica „Nasterea Maicii Domnului” a fostului schit Bratasesti (1735–1795), monument istoric de arhitectură de interes național aflată în satul Florieni. Tot de interes național este și crucea de piatră din fața casei Stanciu Doru Octavian (nr. 264) din Albeștii Pământeni, monument memorial sau funerar datând din 1694.

Imagini pentru fostul schit bratasesti

REZERVATII NATURALE

Calcarul numulitic de la Albesti

Rezervaţia de granit este alcătuită din blocuri disparate pe cca. 250 m2. Cele mai mari dintre ele, cu înfăţişarea unor căpiţe, au 1,5 m înălţime şi 1,5- 2,5 m diametru. Se remarcă un sector central cu blocuri mari pe feţele cărora apar muşchi, licheni, tufişuri. În jurul acestuia se găsesc şase ansambluri cu blocuri ceva mai mici. Crăpăturile dintre blocuri reprezintă planuri de fisurare vechi, lărgite prin alterare, dezagregare şi spălare areolară. Ele au frecvent lungimi de 80 cm lăţime de până la 30 cm şi adâncimi sub 1,5 m. Blocurile au culoarea roz şi sunt compuse din cuarţ, microcline, perlitic, biotit şi sericit fin. Având înălțimea de 1,5 m și un diametru de 1,5 – 2,5 m, o parte dintre blocuri sunt acoperite de ierburi, arini, aluni și cireși sălbatici.

Lângă rezervaţia de granit este cea de calcare, numită “Piatra de la Albeşti”. Aici există un calcar gros cam de 15 m, de culoare albicioasă sau galben cafeniu cu nuanţe cenuşii, iar în partea superioară este de culoare roşiatică. Se spune că reprezintă calcarul impur.

Rezervaţia de calcar numulitic furnizează roca din care, de-a lungul timpului, s-au construit numeroase monumente cu importanţă deosebită în patrimoniul naţional.

Granitul şi calcarul numulitic de la Albeşti Imagine similară

Imagini pentru calcarul numulitic de la albesti

Natura va inconjoara, linistea si frumusetea peisajelor va relaxeaza, personalul si gazda va vor face sa va simtiti ca acasa.

Image may contain: sky, cloud, mountain, grass, tree, outdoor and nature    Image may contain: sky, tree, cloud, grass, plant, mountain, outdoor and nature

Image may contain: sky, outdoor and nature

Image may contain: outdoor and nature

Image may contain: sky, mountain, cloud, outdoor and nature

Image may contain: tree, table, sky, outdoor and nature

Image may contain: people sitting, table and indoor  Image may contain: people sitting, table and indoor

No automatic alt text available. Image may contain: cloud, outdoor and nature

                       

Facilitati oferite de Pensiunea GeorgeAna:

  • mic dejun;
  • bucatarie;
  • pranz la pachet;
  • zona pentru fumatori;
  • camere pentru nefumatori;
  • bicilete disponibile;
  • calarie(cost suplimentar);
  • drumetii(gratuit);
  • gratar(cost suplimentar);
  • terasa la soare.

No automatic alt text available.

Adresa

Our Address:

Nr. 1B, Albesti de Muscel

GPS:

45.3123233, 25.0025663

Telefon: